Svenske «Nav» åpner kontor i Addis Abeba, Åpner kontor for afrikanske innvandrere som ennå ikke har kommet til Sverige

  Sunday February 10, 2013 TWITTER FACEBOOK PRINT THIS PAGE SEND TO YOUR FRIEND  
.

Arbetsförmidlingen åpner kontor i Etiopias hovedstad Addis Abeba, melder avisenSvenska Dagbladet.

Målsetningen er å - på stedet - kunne kartlegge jobbmulighetene til afrikanske innvandrere som er på vei til å få svensk opphold som følge av familiegjenforening, men som ennå ikke har fått det.

Rettet mot somaliere

Hovedsaklig dreier det seg om kartlegging og guiding av somaliere som ligger an til å få opphold. De utgjør en av de største innvandringsgruppene til det svenske riket når det gjelder familiegjenforening. Somalia er nabolandet til Etiopia, og mange somaliere kommer til Europa via nettopp Etiopia.

Den svenske arbeidsformidlingen skal kartlegge utdanning og annen yrkesmessig relevant bakgrunn i forkant av at afrikanerne kommer til Sverige, slik at de raskere kan hjelpes inn i svensk arbeidsliv - og med det raskere integreres.

Håper på tidsgevinst

- Kan vi hjelpe til med å forberede disse individene, finnes det en tidsgevinst for hver enkelt av disses etablering i Sverige, uttaler koordinator for etableringsspørtsmål i den svenske arbeidsfomidlingen, Mattias Wahlsten til det svenske radioprogrammet Ekot.

De aktuelle personene som benytter seg av tilbudet vil ikke få noen økonomisk støtte, tiden de er tilsuttet arbeidskontoret i Afrika vil heller ikke telle som startstidspunkt for deres tilknytning til Sverige.


NO COMMENTS

ADD YOUR COMMENT:

*

*

*

  RELATED ITEMS  
   
  MOST READ  
   
  LATEST NEWS